Polifenolok

A polifenolok növényekben található vegyületek, amelyről elsősorban a kávé, a csokoládé, a vörösbor és a gyümölcsök jutnak eszünkbe, azonban szinte minden növényi élelmiszer tartalmazza. A sokoldalú és számos egészségügyi előnnyel rendelkező bodorrózsa is rendelkezik polifenol tartalommal. Ha ennél is pontosabbak szeretnénk lenni, akkor a bodorrózsa a zöld teához képest majdnem háromszoros mennyiségben tartalmaz polifenolokat. Nézzük meg, milyen fontos szerepet játszanak ezek a csersavvegyületek a szervezeten belül.

Bodorrózsa - Polifenolok előnyei

A polifenolok számos egészségügyi előnnyel rendelkeznek, amelyeket a szervezeten kívül és belül is hasznosíthatunk. Rengeteg élelmiszer tartalmaz polifenolokat, de elsősorban antioxidáns hatásairól ismert növényekben találhatóak meg. Erős antioxidáns hatásuk mellett a polifenolok a következő egészségügyi előnyökkel rendelkeznek:

  • Jótékony hatással vannak, illetve képesek is javítani az emberi szervezet általános egészségi állapotát.
  • Pozitív hatással vannak a vérnyomása, hiszen képesek azt stabilizálni.
  • A polifenolok számos típusa ismert, így vannak olyanok, amelyek a szív- és érrendszerre gyakorolt pozitív hatásaikról ismertek.
  • Jó hatással vannak a sejtek közötti kommunikációra, valamint a vérkeringésre egyaránt.
  • Fontos szerepük van a csontritkulás elleni védekezésben
  • Hatékonyan lépnek fel az öregedési folyamatok lassításáért.
  • A polifenolok fontos szerepet játszanak a neurológiai betegségek megelőzésében.

A polifenolok tehát elengedhetetlenek a szervezet egészségének megőrzéséhez. A bodorrózsa magas polifenol tartalmának köszönhetően egy igazán értékes növény, amely egészségügyi előnyein túl tökéletes szomjoltó és még finom is. Enyhe mézes ízének köszönhetően sokan szeretni fogják.

A bodorrózsa tea formájában elsősorban a megfázásos és influenzás tünetek enyhítésére szolgál, hiszen a köhögésnél és a hörghurutnál kiváló nyákoldó hatású. Torokfájás és mandulagyulladás során is hatékonyan alkalmazható. Emellett képes növelni az immunvédelmet, valamint antioxidáns hatásainak köszönhetően képes semlegesíteni a káros szabad gyököket. Gyulladáscsökkentő hatásainak köszönhetően hatékonyan alkalmazható reumás megbetegedések esetén, valamint az idegrendszerre serkentőként hat. Jótékonynak bizonyult a gyomor és bélproblémák enyhítésénél és kezelésénél, valamint az allergia okozta viszkető érzést is képes csillapítani. A bodorrózsa emellett kiváló salaktalanító, illetve jótékony hatással van a bőrre, továbbá fogyasztása pozitív hatással van a bőr öregedési folyamatainak lassítására is.

A vírusos megbetegedések elkerüléséhez, valamint a már kialakult vírusos megbetegedés esetén is elengedhetetlen az erős immunrendszer, amelyet a bodorrózsa tea fogyasztásával hatékonyan támogathatunk. Egészségesen a természet adta lehetőségekkel!

Bodorrózsáról bővebben

Mecsek ViruciszBodorrózsás filteres teakeverék 20db

Mecsek Virucisz Bodorrózsás filteres teakeverék 20db

Az összetevők hatóanyagai (bodorrózsa, echinacea, csipkebogyó, citromfű, zsálya) elősegíthetik a vírusos és bakteriális fertőzések leküzdéséhez szükséges ellenállóképesség kialakulását, mérsékelhetik a felső légúti megbetegedések tüneteit, növelheti a komplex gyógyszeres kezelés hatékonyságát.

Ár: 1050 Ft
Megnézem
Népszerű

Bálint Virulitas csepp50ml - Bodorrózsa tartalommal

 Bálint Virulitas csepp 50ml - Bodorrózsa tartalommal

Bodorrózsa tartalommal! Elsősorban vírusos betegségek megelőzésére és kezelésére használható. Erős gyulladáscsökkentő, nyirokrendszer támogató és antioxidáns hatású. Nemcsak antivirális, de baktérium- és gombaellenes tulajdonsággal is rendelkezik. Köhögés csillapítására is alkalmazható.

Ár: 3590 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!