Polifenolok

A polifenolok növényekben található vegyületek, amelyről elsősorban a kávé, a csokoládé, a vörösbor és a gyümölcsök jutnak eszünkbe, azonban szinte minden növényi élelmiszer tartalmazza. A sokoldalú és számos egészségügyi előnnyel rendelkező bodorrózsa is rendelkezik polifenol tartalommal. Ha ennél is pontosabbak szeretnénk lenni, akkor a bodorrózsa a zöld teához képest majdnem háromszoros mennyiségben tartalmaz polifenolokat. Nézzük meg, milyen fontos szerepet játszanak ezek a csersavvegyületek a szervezeten belül.

Bodorrózsa - Polifenolok előnyei

A polifenolok számos egészségügyi előnnyel rendelkeznek, amelyeket a szervezeten kívül és belül is hasznosíthatunk. Rengeteg élelmiszer tartalmaz polifenolokat, de elsősorban antioxidáns hatásairól ismert növényekben találhatóak meg. Erős antioxidáns hatásuk mellett a polifenolok a következő egészségügyi előnyökkel rendelkeznek:

  • Jótékony hatással vannak, illetve képesek is javítani az emberi szervezet általános egészségi állapotát.
  • Pozitív hatással vannak a vérnyomása, hiszen képesek azt stabilizálni.
  • A polifenolok számos típusa ismert, így vannak olyanok, amelyek a szív- és érrendszerre gyakorolt pozitív hatásaikról ismertek.
  • Jó hatással vannak a sejtek közötti kommunikációra, valamint a vérkeringésre egyaránt.
  • Fontos szerepük van a csontritkulás elleni védekezésben
  • Hatékonyan lépnek fel az öregedési folyamatok lassításáért.
  • A polifenolok fontos szerepet játszanak a neurológiai betegségek megelőzésében.

A polifenolok tehát elengedhetetlenek a szervezet egészségének megőrzéséhez. A bodorrózsa magas polifenol tartalmának köszönhetően egy igazán értékes növény, amely egészségügyi előnyein túl tökéletes szomjoltó és még finom is. Enyhe mézes ízének köszönhetően sokan szeretni fogják.

A bodorrózsa tea formájában elsősorban a megfázásos és influenzás tünetek enyhítésére szolgál, hiszen a köhögésnél és a hörghurutnál kiváló nyákoldó hatású. Torokfájás és mandulagyulladás során is hatékonyan alkalmazható. Emellett képes növelni az immunvédelmet, valamint antioxidáns hatásainak köszönhetően képes semlegesíteni a káros szabad gyököket. Gyulladáscsökkentő hatásainak köszönhetően hatékonyan alkalmazható reumás megbetegedések esetén, valamint az idegrendszerre serkentőként hat. Jótékonynak bizonyult a gyomor és bélproblémák enyhítésénél és kezelésénél, valamint az allergia okozta viszkető érzést is képes csillapítani. A bodorrózsa emellett kiváló salaktalanító, illetve jótékony hatással van a bőrre, továbbá fogyasztása pozitív hatással van a bőr öregedési folyamatainak lassítására is.

A vírusos megbetegedések elkerüléséhez, valamint a már kialakult vírusos megbetegedés esetén is elengedhetetlen az erős immunrendszer, amelyet a bodorrózsa tea fogyasztásával hatékonyan támogathatunk. Egészségesen a természet adta lehetőségekkel!

Legnépszerűbb

Bálint Virulitas csepp50ml - Bodorrózsa tartalommal

-15%  Bálint Virulitas csepp 50ml - Bodorrózsa tartalommal

Bodorrózsa tartalommal! Elsősorban vírusos betegségek megelőzésére és kezelésére használható. Erős gyulladáscsökkentő, nyirokrendszer támogató és antioxidáns hatású. Nemcsak antivirális, de baktérium- és gombaellenes tulajdonsággal is rendelkezik. Köhögés

Ár: 3390 Ft
3990 Ft
Megnézem

Mecsek Bodorrózsa levéltea 50g - Cistus Incanus

-12% Mecsek Bodorrózsa levél tea 50g - Cistus Incanus

Bodorrózsa, Cistus incanus: gyógynövényként a leveleket hasznosítjuk. Magas a polifenol tartalma, baktérium- és vírusölő hatása van. Náthás időszakban jó immunerősítő. 

Ár: 780 Ft
890 Ft
Megnézem
Újdonság

Biosynex AutotestCovid-19 gyorsteszt 1db

-89% Biosynex Autotest Covid-19 gyorsteszt 1db

Ez az otthoni gyorsteszt meghatározza, hogy a tesztelt személy kapcsolatba került-e a COVID-19-ért felelős vírussal. Érzékenység és specificitás A Biosynex COVID-19 otthoni gyorstesztet klinikai igazolt diagnózissal hasonlít

Ár: 990 Ft
8990 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!