Bodorrózsa - antioxidáns hatás

Bodorrózsa - Antioxidáns hatás

A bodorrózsa azontúl, hogy számos egészségügyi előnnyel rendelkezik és igazán hatásosnak bizonyul a különféle vírus fertőzésekkel szemben, magas antioxidáns hatással is bír. Azonban érdemes ezt a tulajdonságát is egy kicsit részletesebben áttekinteni.

A bodorrózsa előnyei között említjük immunrendszer-erősítő, köhögéscsillapító, vírusölő, stresszoldó és gyulladáscsökkentő tulajdonságait egyaránt. Az összetevői között magas flavonoid tartalom található, amelynek köszönhetően az előnyök között az antioxidáns hatás is felsorolható. Miért is jó, ha antioxidáns hatásokkal rendelkezik egy növény? A következőkben erre is választ kaphatunk.

Antioxidánsok

Az antioxidánsok a szervezetünk számára létfontosságú elemek, amelyekhez többnyire növényi táplálékon keresztül juthatunk. Az antioxidáns jelentése: oxidációgátló, tehát az oxidációs folyamatokat gátló vagy éppen késleltető anyagokat soroljuk ide. Fő feladatuk, hogy legyőzzék vagy semlegesítsék a káros szabad gyököket, amelyek a szervezetben betegségek kialakulását okozzák. Antioxidánsok vitaminokban is megtalálható, többek között a C-vitamin is egy kiemelt antioxidáns. Az elsősorban a növényekben megtalálható flavonoidok is antioxidáns hatású vegyületek, amelynek a bodorrózsa is köszönheti antioxidáns hatását.

Flavonoidok

A flavonoidoknak fontos élettani hatásokat tulajdonítanak, amelyeknek felfedezése Szent-Györgyi Albert nevéhez köthető. Bebizonyította ugyanis, hogy a több egészségmegőrző hatással is rendelkező flavonoidok nagy mértékben járulnak hozzá a C-vitamin felvételéhez is. A flavonoidok rendszeres fogyasztásával támogatható a keringési zavarok helyreállítása, illetve segítségül vannak a sejtek oxigénellátásában is. Emellett a flavonoidok pozitív eredményeket mutatnak a vírusokkal, gombákkal és baktériumokkal szemben egyaránt.

A flavonoidok tehát antioxidáns hatásúak, vagyis megkötik a káros szabad gyököket és gyulladáscsökkentő hatással is rendelkeznek. Rendkívül hatékonyak az immunrendszer erősítésében, valamint pozitív hatással vannak az érfalakra és a szívműködésre.

Az oxidatív stressz öregedéshez, gyulladások kialakulásához, valamint a rák megjelenéséhez vezethet, így a flavonoidok fontos szerepet játszanak az egészségünk megőrzésében egyaránt.

A bodorrózsa vírusölő, immunrendszer erősítő, valamint többek között gombaellenes hatásait is flavonoid tartalmának köszönheti. Nagyszerű tulajdonságainak köszönhetően nem is csoda, hogy ez a gyógynövény lehet a megmentő a koronavírus járvány megfékezésében.

A CMC Déli Klinika, a Nemzeti Népegészségügyi Központtal és az Országos Korányi Intézettel közös kutatócsoportja dr. Jankovics István virológus és klinikai mikrobiológus vezetésével kimutatta, a vírusszaporodás vizsgálatához elterjedten használt szövettenyészeten a Cistus creticus, vagyis a mediterrán bodorrózsa semlegesíti/elpusztítja az új koronavírust, illetve jelentősen gátolja a szaporodását

https://liner.hu/magyar-felfedezes-jelenthet-sikert-a-koronavirus-kezeleseben/

Bodorrózsáról bővebben

Mecsek ViruciszBodorrózsás filteres teakeverék 20db

Mecsek Virucisz Bodorrózsás filteres teakeverék 20db

Az összetevők hatóanyagai (bodorrózsa, echinacea, csipkebogyó, citromfű, zsálya) elősegíthetik a vírusos és bakteriális fertőzések leküzdéséhez szükséges ellenállóképesség kialakulását, mérsékelhetik a felső légúti megbetegedések tüneteit, növelheti a komplex gyógyszeres kezelés hatékonyságát.

Ár: 1050 Ft
Megnézem
Népszerű

Bálint Virulitas csepp50ml - Bodorrózsa tartalommal

 Bálint Virulitas csepp 50ml - Bodorrózsa tartalommal

Bodorrózsa tartalommal! Elsősorban vírusos betegségek megelőzésére és kezelésére használható. Erős gyulladáscsökkentő, nyirokrendszer támogató és antioxidáns hatású. Nemcsak antivirális, de baktérium- és gombaellenes tulajdonsággal is rendelkezik. Köhögés csillapítására is alkalmazható.

Ár: 3590 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!