Bodorrózsa vírusölő hatásai

A különféle gyógynövények gyógyhatásainak ismerete és a gyógyászatban való felhasználásaik már évezredekre nyúlnak vissza. A gyógynövényekkel kapcsolatosan folyamatosak a kutatások, hiszen segítségükkel természetes úton kezelhetők, illetve előzhetők meg különféle megbetegedések. A mediterrán bodorrózsa gyógyhatásai is már évezredek óta ismertek, azonban napjainkban újra előtérbe került a koronavírus lehetséges kezeléseinek kutatásai során.

A bodorrózsa gyógyhatásai

A bodorrózsa számos pozitív élettani hatással rendelkezik.

  • Erős antivirális és antibakteriális hatása mellett gombaölő és vírusölő hatásai is ismertek. Hatékonyan képes fellépni a nyálkahártya betegségei, a körömbetegségek, a nemi betegségek, valamint a gyomor- és bélbetegségek ellen egyaránt.
  • Hatékony immunerősítő, valamint nyákoldó, így elsősorban hatékonyan alkalmazható az influenzánál és a megfázásos tünetek kezelésénél, enyhítésénél.
  • Magas antioxidáns hatású növény. A zöld teánál háromszor magasabb polifenol tartalommal rendelkezik, amelynek köszönhetően egy természetes immunerősítő termékről beszélhetünk.
  • Gyulladáscsökkentő hatással bír, továbbá salaktalanít.
  • Az idegrendszerre serkentő hatással van.
  • Külsőleg alkalmazva a bőr fiatalságának hosszabb távú megőrzését támogatja.

Az egészségügyi hatások mellett a bodorrózsából készült tea kiváló szomjoltó és nem utolsó sorban ízletes is.

A berlini Charité Kórház, a Münsteri Egyetem és a német állami Friedrich Loeffler Intézet kutatói egy lépéssel tovább jutottak a növényi hatóanyaggal folytatott kutatásaik során: miután igazolták a kivonat erőteljes vírusellenes hatását, azt is sikerült bizonyítaniuk, hogy a bodorrózsával szemben a madárinfluenza vírusa nem fejleszt ki rezisztenciát. A kutatók szerint a vírusok még mutáció esetén sem képesek ellenállni a növényi hatóanyagnak.

http://tgy-magazin.hu/betegsegek-a-tol-z-ig/cisztusz-feler-egy-vedooltassal

A CMC Déli Klinika® kutatócsoportja arról számolt be, hogy Európában honos gyógynövények egyedi kombinációja jelentős vírusellenes hatásokkal rendelkezik. A dr. Jankovics István vezette kutatócsoport kimutatta, hogy a bodorrózsa (Cistus creticus) kivonata a vírusszaporodás vizsgálatához elterjedten használt szövettenyészeten (a zöld majom (Chlorocebus) veséjéből származó sejtkultúrában) semlegesíti/elpusztítja a SARS-CoV-2-t illetve jelentősen gátolja annak szaporodását. Ennek alapján a vizsgálók feltételezik, hogy a bodorrózsa-kivonat emlősök légző-rendszeri nyálkahártyáján is képes lesz meggátolni a vírusszaporodást, és megelőzni a fertőzést.

http://medicalonline.hu/tudomany/cikk/gyogynoveny_kombinacio_sars_cov_2_fertozes_ellen

Tehát a bodorrózsa napjainkban egyre kiemeltebb szerephez juthat a vírusok kezelésénél. Kiváló immunrendszer erősítő, amely minden egyes betegség megelőzésnél talán a legfontosabb lépés. Emellett a különféle vírusok ellen hatékonyan fellépő összetevőinek köszönhetően hatásos lehet influenza és megfázás esetén egyaránt. A bodorrózsa tea fogyasztásával csillapítható a hurutos köhögés, valamint hatékony segítség lehet a lerakódott hurut feloldásában egyaránt.

Bodorrózsáról bővebben

Mecsek ViruciszBodorrózsás filteres teakeverék 20db

Mecsek Virucisz Bodorrózsás filteres teakeverék 20db

Az összetevők hatóanyagai (bodorrózsa, echinacea, csipkebogyó, citromfű, zsálya) elősegíthetik a vírusos és bakteriális fertőzések leküzdéséhez szükséges ellenállóképesség kialakulását, mérsékelhetik a felső légúti megbetegedések tüneteit, növelheti a komplex gyógyszeres kezelés hatékonyságát.

Ár: 1050 Ft
Megnézem
Népszerű

Bálint Virulitas csepp50ml - Bodorrózsa tartalommal

 Bálint Virulitas csepp 50ml - Bodorrózsa tartalommal

Bodorrózsa tartalommal! Elsősorban vírusos betegségek megelőzésére és kezelésére használható. Erős gyulladáscsökkentő, nyirokrendszer támogató és antioxidáns hatású. Nemcsak antivirális, de baktérium- és gombaellenes tulajdonsággal is rendelkezik. Köhögés csillapítására is alkalmazható.

Ár: 3590 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!