Gyógynövényekkel és vitaminokkal a vírusok ellen

A vírusok és az élőlények közötti háború évezredekre nyúlik vissza, azonban felfedezésük csupán 1892-re nyúlik vissza. A vírusok felfedezése Dmitrij Ivanovszkij nevéhez köthető, azonban magát a vírus (méreg) nevet Martinus Beijerincktől kapta 1898-ban.

https://hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%ADrus

A vírusok ellen az antibiotikumok nem nyújtanak védelmet, kizárólag az oltások, illetve az erős immunrendszer győzhet felettük. Az immunrendszer védelme és folyamatok erősítése elengedhetetlen, ha betegségek kialakulását szeretnénk megelőzni. Ma már szerencsére számos könnyedén beszerezhető vitamin és gyógynövény termék is rendelkezésünkre áll, amelyek mind az egészségünk megőrzését szolgálja és támogatja az immunrendszer megfelelő működését.

Egy influenza, megfázás vagy náthás időszak során sokunknak az első vitamin, ami eszébe jut a megelőzés és kezelés során az a C-vitamin. Az aszkorbinsavként is ismert vitamin a vízben oldódó vitaminok közé sorolható, így folyamatos pótlása elengedhetetlen a szervezet számára. A C-vitamin egy igazán erős antioxidáns, amely nélkülözhetetlen a szervezet egészségének megőrzéséhez és fenntartásához, valamint az immunrendszerünk megfelelő működéséhez egyaránt.

C-vitamin további előnyei

  • részt vesz a szervezet kollagén termelődésében (kollagén - fontos az egészséges bőr megőrzéséhez, valamint az erek és a kötőszövetek egészségének fenntartásához)
  • rendszeres fogyasztása hozzájárulhat a skorbut megelőzéséhez
  • támogatható segítségével a testsúlykontroll

Azonban kevesen tudják, de a C-vitamin mellett az immunrendszer számára a D-vitamin is egy elengedhetetlen és fontos vitamin. A D-vitamin esetén zsírban oldódó vitaminról beszélhetünk, amelyet ideális esetben a napfényből nyer a szervezetünk, azonban a mai társadalmunkra elsősorban a D-vitamin hiánya a jellemző. A D-vitamin megfelelő mennyiségű pótlása hatékonyan járul hozzá a különféle vírusos megbetegedések megelőzéséhez, így fontos ezt a vitamint is rendszeresen pótolnunk.

D-vitamin hatásai

  1. Elengedhetetlen a megfelelő csontozat és vázrendszer kialakításához.
  2. A D-vitamin hiánya vezethet sorozatos csonttörésekhez, illetve csontritkuláshoz egyaránt.
  3. A D-vitamin pótlásával enyhíthetők a pikkelysömör okozta kellemetlen tünetek is.
  4. Elengedhetetlen az immunrendszer megfelelő működéséhez.

A C-vitamin, valamint a D-vitamin mellett több gyógynövény termék is létezik, amelyek szintén az immunrendszerünk támogatását célozzák. Ilyen a bodorrózsa is, amely sokoldalúsága mellett kiválóan alkalmazható megfázás, köhögés, influenza és különféle vírusos megbetegedések kezelésére, valamint a tünetek enyhítésére egyaránt. A bodorrózsa segítségével a légúti megbetegedések is kezelhetők, hiszen kiváló hurutoldó és köhögéscsillapító határú. Valamint jótékonyan alkalmazható mandulagyulladás és torokfájás esetén egyaránt.

Bodorrózsáról bővebben

Mecsek ViruciszBodorrózsás filteres teakeverék 20db

Mecsek Virucisz Bodorrózsás filteres teakeverék 20db

Az összetevők hatóanyagai (bodorrózsa, echinacea, csipkebogyó, citromfű, zsálya) elősegíthetik a vírusos és bakteriális fertőzések leküzdéséhez szükséges ellenállóképesség kialakulását, mérsékelhetik a felső légúti megbetegedések tüneteit, növelheti a komplex gyógyszeres kezelés hatékonyságát.

Ár: 1050 Ft
Megnézem
Népszerű

Bálint Virulitas csepp50ml - Bodorrózsa tartalommal

 Bálint Virulitas csepp 50ml - Bodorrózsa tartalommal

Bodorrózsa tartalommal! Elsősorban vírusos betegségek megelőzésére és kezelésére használható. Erős gyulladáscsökkentő, nyirokrendszer támogató és antioxidáns hatású. Nemcsak antivirális, de baktérium- és gombaellenes tulajdonsággal is rendelkezik. Köhögés csillapítására is alkalmazható.

Ár: 3590 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!